Отиди на ветеринарен лекар и виж какво ще ти каже той ! 
).Четох нейде из интернет, че поне 1 седмица трябвало да престои във новата си клетка без да бъде ваден....Но аз от нетърпение направих грешката да го извадя......
....И мъничето май се шашна доста, понеже го сложих да обикаля във сфера из апартамента...И отделно че дойдоха и гости за да "видели" новото мишле....И мишока се шашна още повече!!! Вчера вечерта беше много активен когато го прибрахме във клетката.....Подскача, катери се, тичаше насам-натам из тунелите, като подивял....Но когато си легнахме и загасихме лампите и той млъкна също...Вечерта на няколко пъти се будех и ставах да го гледам - не се чуваше никъкъв шум от клетката, понеже СПЕШЕ!! Цялата вечер и целият ден спа и към 6 и нещо следобяд се събуди и беше супер тих и кротък във клетката - нито тичаше, нито обикаляше седеше си във къщичката, където спа и не мръдна! По едно време излезе и пак го сложих в сферата, но за малко и след това го прибрах пак в клетката му...Скри се пак във къщичката и чак ейсега преди 10 минути излезе и започна да гризе една ягодова гризалка, която му купих да си пили зъбите....Ммммдаааа и пак се прибра...Ама стига и аз съм се обяснявала като някоя влюбена ми да си задам въпроса...`Начи...Нормално ли е това, че хамстера ми спи и вечерта? Възможно ли е това да е разултат от стреса, който преживява или заради това че е бебе все още? (Да уточня, че татко не спира да го тормози, чукайки по клетката му) Добре ли ще е за него да го пускам във сферата? Малко глупав въпрос, но възможно ли е да се натрови от ГМО плодове и зеленчуци, които се предлагат на пазара? И още един последен глупав въпрос - вода от чешмата или минерална?Cake <3 написа:Един въпрос и от мен: Нормално ли е хамстера ми да не върти колелото? Въобще не го поглежда, случвало се е да се заблуди и да влезе в него, да се катурне и да излезе ама нищо повече :(

Не се шашкай ако не иска да го кара.На мен ми се е случвало хамстер да не изпитва абсолютно никакъв интерес към колелото, но пък съм имал и такива, който само в началото им е скучно, а после не могат да излязат от колелото(тук се сещам за Бени, единственото хамстерче, което си гледах с голям интерес и което беше най-глезено от мен.Дано си почива в мир
)

jony99 написа:ами аз имам един хамстер мъжки и един бебе мини хамстер пак мъжки. Преди малко взех малкия хамстер в ръце и той ме ухапа няколко пъти. Това нормално ли е ?

Maritoo6 написа:Ми така е....Какво е смешното ??

Иначе,доколкото четох, спокойно могат да им се дават ягоди, но моята Би-би просто не иска да ги яде ![[smile3537.gif] [smile3537.gif]](./images/smilies/smile3537.gif)
gogsito123 написа:Днес пронвах да дам на малката, но не яде, а щом не иска, така ще е по-добреИначе,доколкото четох, спокойно могат да им се дават ягоди, но моята Би-би просто не иска да ги яде
Тя ако иска ще си похапва..но нали ти казвам - гризачитеу обичат да гризат твърди неща.. 

Емото написа:Аз съм давал на моите хамита портокали и банани.![]()

) не съм сигурна много за храната.По колко горе-долу да му давам и нормално ли е по цял ден почти да седи в тръбата на клетката си?

на колко ти е хамстерчето?

jony99 написа:Четох някъде че трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има колело за да може да не надебелее и да умре от затлъстявяне!![]()
![]()
![]()

След като ги взех те караха колело
около месец и после спряха.От тогава не са и поглеждали и колелото.Това нормално ли е? 
Емото написа:При моите хамита е същото.След като ги взех те караха колело
около месец и после спряха.От тогава не са и поглеждали и колелото.Това нормално ли е?

kristiqna_0 написа:моят хамстер все още няма коело но ще му взема след няколко дни но нз дали ще го кара след като е все в тунела

selgomez97 написа:Дървеното колело е за предпочитане пред металните и пластмасовите колела!
Металните са много опасни за хамстерите, тъй като има възможност мишлетата да си направят сериозен проблем, като счупят крачетата си например. Пластмасовите също не са много добри. Все пак са пластмасови - гризачите ще ги нагризкат и от колелото вече няма да е останало нищо..само пластмаса!![]()
А дървените са най-доброто, което можеш да дадеш на хамстера си, относно вида на колелото.
Те са дървени и колкото и да ги гризе хамстера, няма да ги унищожи. По този начин хем ще си точи зъбките, хем няма да ти създава никакви проблеми. Но дървените колела разбира се са си и по-скъпи от обикновените.
Ето и снимки на различни дървени колела:
http://shop.zoomania.org/components/com ... C_4111.jpg
http://shop.zoomania.org/components/com ... 0e8dfe.jpg

Така че не вярвам хамстерите да осъзнават какво колело карат - дали е дървено или пластмасово 
В смисъл щом могат да гризат пластмаса..значи разбират, че е за гризане.. 
selgomez97 написа:slipknot_1996, аз просто показвам примерно...момичето да си има представа горе-долу как изглеждат дървените колела...![]()
gogsito123, може и да осъзнават какво ползват...В смисъл щом могат да гризат пластмаса..значи разбират, че е за гризане..
![[ca.gif] :ajaweki:](./images/smilies/ca.gif)

мале аз какво да правя супер се ошашках вече нищо незнам за раждане и т.н таня ботева написа:здравейте,незнам къде трябва да питам но имам един проблем със хамстерчето
на 15,06,2011г го подариха на моята дъщеря ,незнам нито възраст нито пол снощи си беше добре не е ваден от аквариумат не е изтърван ,хранеше се и пиеше вода но днеска го забелязах че като пишка има кръв във урината
довечера ще го водя на лекар да видим какво ще каже доктора това ми е първото хамстерче и незнам какво да правя
моля по опитните от мен да кажат от какво може да е това нещо и някакви съвети относно храната /тя е купешка от магазина специална за хамстери/

/
![[smile012.gif] [smile012.gif]](./images/smilies/smile012.gif)

Бащата трябва да отделиш да речем седмица-две преди раждането 

stasy написа:По- добре го заведи на ветеринар за да си по- сигурна (поне това бих направила аз).

simeon_987 написа:моля ви пишете ми ако знаете как да науча хамстера ми да пие от поилка и да кара колело ?
Еми изкарах хамстера на разходка..Та таман ще го прибирам,гледам-колелцето на криво.Реших да наместя колелцето.Пуснах хамстера в аквариума,взех колелото.Иии..таман слагам колелцето(този път намества колелцето),та ударих хамстера.Тоест изтървах колелцето до него и маалко ударих хамстера.Дали още ще иска да си кара колелото? ;(
zoomaniak написа:Ще го кара - колелото не му е цел в живота, но им е забавление и Фитнес диетка
Бела написа:Здравейте!Много съм притеснена,защото моето хами много се залежава.Цял ден спи и е много мързелив.Много съм притеснена нормално ли е?

Бела написа:Здравейте!Много съм притеснена,защото моето хами много се залежава.Цял ден спи и е много мързелив.Много съм притеснена нормално ли е?

Сивчо написа:Имам мини хамстер и вчера го взех. От магазина ми казаха, че е на 48 дни. Постоянно спи и почти не мърда от мястото си. Това проблем ли е ???

![[smile028.gif] [smile028.gif]](./images/smilies/smile028.gif)