Да акото е твърдо.
Не иска да яде, защото му давате много и го засищат. Ако намалите дажбата и пак не ги харесва сменете марката с друга, но пак да е качествена.
Моя пинчер не харесваше гранулите на "роял", затова ги замених с "хилс" и тях ги плющи. Пробвайте различни варианти но само с най-добрите марки.
И да знаете че от глад по собствено желание няма да умре. В момена е сит и затова се инати.
egoistparty написа:Благодаря Ви отново за отговорите.Утре сутрин отново ще опитам да му дам малко пилешко месо смесено с гранулите(общо 50гр.).Ако продължава да не иска да се храни дори,когато е смесена храната с грамули ще му взема гранули на Хиллс за малки кученца от дребни породи с пилешко.Дано успея.
Междодругото в сайта http://www.sambs.bg пише,че препорачителната дневна доза на кученца 4-5месеца и тегло до 5кг,трябва да му се дават около 100-110 гр. на ден .Казвам го, защото прочетох горния пост и там пише да не му давамк по 140 на ден.
valnata написа:Намали дажбата на 100 грама на ден и ако не я иска след ден два я смени с друга марка. Има гранули които въпреки високия клас не се харесват на кучетата. Затова пробвайте. И най важното е да не прекалявате с дажбата. Питайте и доктора си за това.
Твоят пинчер колко килограма е?
Да мери е права за това че не трябва всеки ден да се взима нова храна. 
valnata написа:Моят е 2.700кг. rinusha имам в предвид обаче ако му взима "роял" или "хилс" не може да яде повече от 100 грама на ден. Все пак говорим за пинчер нали? И не смятам да споря, затова нека отиде при ветеринар и той да му даде мярка и да препоръча дневна дажба. Това е от мен. Смятам за прекалено на пинчер да се дава над 100 грама такава гранула. Успех с мъника.![]()
Да мери е права за това че не трябва всеки ден да се взима нова храна.
и е станал като питбул
очаквам скоро да скъса Флекси повода 
zoomaniak написа:Грамажното хранене при кучетата не е за подценяване.
Нашият яде по 500 грама на ден + овкусявания и разни деликатесни кокалчета![]()
и е станал като питбул
очаквам скоро да скъса Флекси повода
+ овкусяването - еми вие жените освен децата разглезвате и кучетата си

![[mood_feelings_hurt.gif] [mood_feelings_hurt.gif]](./images/smilies/mood_feelings_hurt.gif)

ако няма диагноза за какво са ви. В супер-премиум храната си има всичко 
zoomaniak написа:На ядене по около 250-300 грама гранули+ овкусяването - еми вие жените освен децата разглезвате и кучетата си
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ама той не изяжда винаги всичко де
ама гладът си казва своето и след 3-4 часа опразва паницата 
zoomaniak написа:Фаза 1 = "Ние му сипваме"
Фаза 2 = "Той яде според настроените си + видът на овкусителите"![]()
![]()
![]()
![]()
Понякога и не яде - щото са само гранулиама гладът си казва своето и след 3-4 часа опразва паницата
Взимате си още едно и гледате какво прави конкуренцията.Паницата се опазва за части от секундата.И няма значение има ли или няма овкусители 
Понякога в стремежа си да угодим на кучето(особено ако е първото) прекаляваме с храната, с глезотиите. Най-добре питайте доктор и вземете мярка за храната. Нашия жената така го беше разглезила че стана нетърпим. Избираше храни, души по един час преди да хапне и ни плашеше с това. Просто се оказа прекалено сит в случая. Докато мен ме няма тя му давала и на обед да си хапва, защото искал, и Ричко започна да се лигави.
Прекалено много го глезим. Сега се е завил до нея а мен са ме натирили на стола....
Моя съвет е да няма паника, и всичко ще си дойде на място.

.Ако му слагаш чист ориз,най-вероятно не го харесва.Пробвай да му свариш пилешко с ориз,което наподобява човешката храна,с която е свикнал,и сложи малко гранулки и виж как я харесва.На моята кучица като бебе,понеже беше много болна и овкусявах гранулите с телешко,пилешко,извара(обезсолена),кисело мляко,парченца кашкавал.Най-вероятно е стресиран и от смяната на обстановката,което в комбинация със смяна на храната е довело до това да капризничи.Ако все пак хапва по нещо,не се притеснявай,но ако не иска изобщо да яде повече от ден,ден и половина,ще трябва да му угодиш с нещо вкусно.Много е мъничък ,би трябвало да яде три пъти на ден,много бързо им свършват силиците от глад.Успех.

Иначе режима е много важен,не само за сега,но и за в бъдеще,така се изгражда навик за постоянно,хранете го поне 3 пъти,все още е малко.Играйте с него,за да се умори,никога не го хранете преди разходка или да го събуждате от сън.Спазвайте точно и стриктно всеки ден едно и също,за да свикне,бъди строг и не позволявай на никой да го съжалява,нищо му няма,ще свикне,доста кучета са така при смяна на храната.Търпение и дано малко поне помогнем.
Сега ако се разлигави,после няма оправяне изобщо,и в никакъв случай не давайте храна от масата,когато се храните,игнорирайте го.
От теб зависи всичко да е наред,кучето ще свикне.
meri написа:Съвсем нищо ли не яде?

egoistparty написа:...Не си обяснявам ,защо яде от ръката ми гранулите,а от купичката не иска да се храни?

egoistparty написа:Ако продължава да не се храни така още 2 дни ,има ли опасност за кутрето и какво да правя ?

meri написа:Чист опит за доминиране,нищо повече,не му се притеснявай,ще яде няма къде да ходи.

meri написа:Ще започне да се храни,спокойно,постепенно ще свикне.

meri написа:Не бързай да сменяш нищо за сега.Кучето няма проблеми,за да даваш такава храна засега.Мисля,че прекалено много се притесняваш,остави кучето на спокойствие,за да свикне с храната,както ти казах честата смяна не е за препоръчване.Мисля си,че от притеснение не виждаш нещата както трябва, кученцето се наяжда и с малко,не си мисли че е гладно .Прекомерните грижи само вредят,не помагат,просто не го закачай и не сменяй нищо,защото тъкмо ще започне да свиква да я яде и пак отново трябва да свиква с нова и така до никъде.Животното ще се справи само много по-добре,ако не му се бъркаш и пречиш,престани да му се притесняваш.

rinusha написа:Тази храна е хубава,:

Ами сега си му дал за награда 50 гранулки и довечера ще има да чакаш да яде. Кучето ти не е гладно, защото постоянно го тъпчеш. Храни го сутрин, и ако не яде вдигаш купата, и чак довечера пробваш пак.
Няма лошо да питаш, но малко трябва и ти да се замислиш.
За награди в момента не мисли, а първо го научи да се храни. Като свикне с храната ще мислиш за другите неща.valnata написа:Ти наисатина ли не разбираш какво ти обясняват? Не се заяждам, но ми е чудно как от толкова препоръки и съвети ти нищо не разбра.Ами сега си му дал за награда 50 гранулки и довечера ще има да чакаш да яде. Кучето ти не е гладно, защото постоянно го тъпчеш. Храни го сутрин, и ако не яде вдигаш купата, и чак довечера пробваш пак.
Няма лошо да питаш, но малко трябва и ти да се замислиш.
За награди в момента не мисли, а първо го научи да се храни. Като свикне с храната ще мислиш за другите неща.

egoistparty написа:Аз,да попитам дали е редно това,което правя.В момента се учим на послушание.
Вече сядаме при команда "седни" и т.н. В шепата си взимам малко гранулки и му давам да ги помирише.Когато седне,му давам за награда по няколко гранулки.Така си играем около 10 минути и изяждане около 40-50гр. гранулки.Правилно ли е ,че му давам от ръката ,когато седне и е изпълнил командата,или не ? Подходящо ли е в периода на привикване към гранулките ,да му давам тях за награда? трябва ли да спрем с обучението ,докато не свикне постоянно с гранулите ?

Fabregas написа:Не може да се справи с едно пинчерче.... ами някой ден, ако щъркела му докара нещо по голямо...![]()
П.С. Из форума има доста отговори на въпросите ти.
П.С.2. За пръв път чувам (чета) някой, че кучето му като не иска да яде, и да си помисли, че можело да е от купичката (сигурно цвета не му харесва)

Fabregas написа:Не прекалявай с храната. Днес му дади цяла дневна дажба само за награда, че било седнало.

rinusha написа:От киселото мляко най-вероятно няма да получи разтройство,но за създърмата не съм сигурна.Ако го свикнеш на разкиснати гранули,няма да може да си почиства механично зъбите,а при дребните породи това е проблем.Слагай му кисело мляко,но не чакай гранулите да се размекнат.

Нека си знае че едното е за ядене а другото си е наградка 

![[ca.gif] :ajaweki:](./images/smilies/ca.gif)

valnata написа:Продължавай да му даваш гранули. Недей минава на месо точно когато работата е почти готова. На моето му готвех, и едно, че излиза по-скъпо а другия недостатък е, че постоянно си над печката. Щом не е свалил нищо значи дадената му закуска го засища. Той ако е гладен ще яде, и ако бях на твое място щях да намаля дажбата. Пробвай така, защото тези гранули са доста хранителни и явно му идват в повече. Прекратиш ли сега и почнеш с месото няма да има научаване, и ще имаш само ядове, защото не е ден два а с години трябва да готвиш специално за него.
Много малко доктори биха ти препоръчали да даваш на кучето си каквото иска. Замисли се за смяна на доктора. Моето не хапна гранула в продължение на 3 дни. На четвъртия ден облиза купичката.
Няма вариант да не прояде..

valnata написа:Преди какво е ял? Не сваля килца щото яде гранули.

valnata написа:Да като види че няма пилешко ще прояде. Само пилешкото месо не му дава всичко необходимо, и не е толкова хранително. Виж само разликата. Ако яде по 60 грама пилешко дали няма да свали? Храната с която го храниш едно, че е много полезна а и много ще те улесни за напред. Недей се отказва точно преди финала.